Αναζητάτε ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες χωρίς να σας κουράσει στην κουζίνα;
Δοκίμαστε αυτή την συνταγή της Ντίνας Νικολάου για εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου! Με λίγα απλά υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, θα έχετε έτοιμο ένα απολαυστικό γλυκό που θα ξετρελάνει τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά:
400 γρ. φρυγανιές
1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Για την κρέμα σοκολάτα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
750 γρ. γάλα
6 κρόκοι αυγών
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
Για τη σαντιγί
700 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
φλοίδες σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Δεν το αφήνω να δέσει πολύ.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνω τις φρυγανιές ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνω τις φρυγανιές με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα
Παίρνω 1 φλυτζάνι από το μετρημένο γάλα και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολ, χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω το μίγμα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση, προσθέτω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
Στρώνω την κρέμα σοκολάτας επάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Για τη σαντιγί
Χτυπάω καλά την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την βάζω σε κορνέ. Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και φτιάχνω γραμμές με τη σαντιγί επάνω στην σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζω με τις φλοίδες σοκολάτας και σερβίρω.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από την Ντίνα Νικολάου, εδώ
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine