Μια πανεύκολη συνταγή του Γιάννη Βαλιάνου για σοκολατόπιτα σαν brownies φουλ στην σοκολάτα που γίνεται σε λίγα λεπτά και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά:

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

130 γρ ζάχαρη

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ κακάο

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

1/4 κ.γλ αλάτι

2 βανίλιες (προαιρετικά)

1 πακέτο γεμιστά μπισκότα της αρεσκείας σας

Συνταγή: Πανεύκολο και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό 
Συνταγή: Πανεύκολο και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό 

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη για να ξεκινήσουμε την ζύμη μας.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ ώστε να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλάτι & την βανίλια. Έπειτα πάνω από το μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.

Χτυπάμε πάλι για λίγα δευτερόλεπτα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα μπισκότα σπάζοντας τα σε μικρά κομμάτια. Φυλάμε στην άκρη 3-4 μπισκότα για γαρνιτούρα.

Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να πάνε παντού όλα τα υλικά.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή πυρέξ περίπου 35*25 εκ. και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα.

Το στρώνουμε καλά και έπειτα από πάνω σπάμε τα μπισκότα που έχουμε φυλάξει στην άκρη. Εγώ εάν έχω και κάποια άλλη σοκολάτα στο σπίτι (όπως kinder, lacta κλπ) την σπάω σε μικρά κομμάτια και την ρίχνω απο πάνω.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα , μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να κάνει μια κρούστα σε όλη την επιφάνεια.

Αφού βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να σταθεί ώστε να μπορεί να κοπεί.

Εάν θέλουμε κάνουμε μερικές γραμμές με λιωμένη κουβερτούρα.Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή: Πανεύκολο και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό 

Βρείτε περισσότερες συνταγές του Γιάννη Βαλιάνου, εδώ

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ