Συνταγή: Μηλόπιτα με κανταΐφι – Ένα γλυκό που θα λατρέψετε
Η μηλόπιτα με κανταΐφι είναι μια εξαιρετική παραλλαγή της κλασικής μηλόπιτας, που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση των μήλων με την τραγανή υφή του κανταΐφι. Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου
Υλικά:
300 γρ. φρέσκο φύλλο κανταΐφι
200 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
5 κόκκινα μήλα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
Για την καραμέλα:
200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.
Βγάζω το φύλλο από το ψυγείο και το
αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζω αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα
διαμέτρου 24 εκ.
Για την καραμέλα:
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω τη ζάχαρη και την αφήνω να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω την καραμέλα στη φόρμα.
Κουνάω τη φόρμα για να απλώσει η καραμέλα σε όλη την επιφάνεια και αφήνω
στην άκρη.
Για τα μήλα:
Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε λεπτές φέτες (ιδανικά με μαντολίνο).
Για την μηλόπιτα:
Κόβω το κανταΐφι με ένα μαχαίρι, το ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο
βούτυρο.
Ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχεί καλά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι και τα αφήνω στην
άκρη.
Στρώνω τις φέτες των μήλων επάνω στην καραμέλα και ενδιάμεσα των στρώσεων πασπαλίζω με το μείγμα του κορν φλάουρ.
Συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Τέλος, προσθέτω το βουτυρωμένο κανταΐφι και πιέζω καλά με τα χέρια μου.
Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα τουλάχιστον. Αφήνω την μηλόπιτα για 30 λεπτά πριν την αναποδογυρίσω σε πιατέλα.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine