Μια γλυκιά αμαρτία είναι το προφιτερόλ banoffee! Με σπιτικά σουδάκια, κρέμα καραμέλας, μπανάνα σαντιγί και σοκολάτα είναι το καλύτερο «φάρμακο» στις υπογλυκαιμίες! Ακολουθήστε την συνταγή του Ακή Πετρετζίκη και θα έχετε φτιάξει ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά!

Υλικά:

Για τα σουδάκια

50 γρ. γάλα πλήρες

60 γρ. νερό

70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι

50 γρ. βούτυρο

2 αυγά, μεσαία

Για τη κρέμα καραμέλας

800 γρ. γάλα πλήρες

200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

40 γρ. κορν φλάουρ

2 αυγά, μεσαία

1 βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

4 κ.σ. κονιάκ

200 γρ. dulce de leche*

Για τη σύνθεση

200 γρ. dulce de leche

3 μπανάνες, μεσαίες

200 γρ. σαντιγί

20 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Για τα σουδάκια

Συνταγή: Προφιτερόλ banoffee
Συνταγή: Προφιτερόλ banoffee

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια πάστα που να μοιάζει με ζύμη.

Μεταφέρουμε την πάστα στον κάδο του μίξερ, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα για να πέσει η θερμοκρασία.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

Μεταφέρουμε την πάστα με μια σπάτουλα σιλικόνης σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη.

Βάζουμε λίγο από το μείγμα σε διάφορα σημεία ενός ταψιού και τοποθετούμε από πάνω μια λαδόκολλα ώστε να κολλήσει.

Δημιουργούμε 24 σουδάκια στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Για το dulce de leche

Τοποθετούμε τις συσκευασίες με ζαχαρούχα γάλατα στη χύτρα ταχύτητας.

Καλύπτουμε με το νερό και μεταφέρουμε στη φωτιά.

Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.

Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Τα dulce de leche είναι έτοιμα

Για την κρέμα καραμέλας

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το μείγμα.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη, το αλάτι, το κονιάκ και το dulce de leche.

Συνταγή: Προφιτερόλ banoffee
Συνταγή: Προφιτερόλ banoffee

Ανακατεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά να κρυώσει καλά.

Για τη σύνθεση 

Μεταφέρουμε το dulce de leche σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Τρυπάμε με ένα μαχαίρι τα σουδάκια ώστε να δημιουργήσουμε μια τρύπα και γεμίζουμε με την dulce de leche.

Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και αφήνουμε στην άκρη.

Μοιράζουμε από 3 σουδάκια σε 8 ποτήρια ή μικρά μπολ.

Μοιράζουμε από πάνω την κρέμα καραμέλας, τις μπανάνες και τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα, και σερβίρουμε.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Ακή Πετρετζίκη, εδώ

Πηγή: youtube

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ