Αυτή η συνταγή θα σας κάνει να αναφωνήσετε με ευχαρίστηση όπως η Ελένη Μενεγάκη, όταν δοκίμασε τις σοκολατένιες τρούφες με ξηρά σύκα που της έφτιαξε ο σεφ Νίκος Σακελλαρίου.

Υλικά:

500 γρ. ξηρά σύκα

250 γρ. βρώμη

1 ½ φλιντζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα

½ φλιτζάνι μέλι

1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

2 ml εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

300 γρ. κουβερτούρα  λιωμένη

Συνταγή για σοκολατένιες τρούφες με ξηρά σύκα από  τον σεφ Νίκο Σακελλαρίου
Συνταγή για σοκολατένιες τρούφες με ξηρά σύκα από τον σεφ Νίκο Σακελλαρίου

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα σύκα σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Τοποθετούμε την βρώμη στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.

Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.

Βγάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και προσθέτουμε στον άδειο πολυκόφτη τα σύκα μαζί με το μέλι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας σχετικά λείος πολτός.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μείγμα της βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη και ομοιογενής ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Βγάζουμε το μείγμα από τον πολυκόφτη και το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια εργασίας. Την πιέζουμε λίγο με τα χέρια και πλάθουμε τρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και βουτάμε μέσα τις μπαλίτσες ώστε να καλυφτούν με την σοκολάτα.

Με ένα πιρούνι τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα. Φυλάμε σε δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.

Δείτε περισσότερες συνταγές από τον Νίκος Σακελλαρίου στο instagram του
Πηγή φωτογραφίας: Χ

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ