Συνταγή: Παγωτό καρύδας που δεν απαιτεί παγωτομηχανή χωρίς χημικά πρόσθετα και φθηνό στην παρασκευή
Το παγωτό καρύδας αποτελεί μια δροσερή και απολαυστική επιλογή για τους λάτρεις των τροπικών γεύσεων.
Εκτός από την εξαιρετική γεύση του, το παγωτό καρύδας διαθέτει και πλήθος θρεπτικών συστατικών. Η καρύδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος.Επιπλέον, η καρύδα περιέχει υγιή λιπαρά, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.
Το παγωτό καρύδας μπορεί να απολαυστεί σκέτο, συνοδευόμενο από φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, ή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πιο περίτεχνα επιδόρπια.
Αντί να ξοδεύετε χρήματα σε έτοιμα παγωτά γεμάτα πρόσθετα, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή
Υλικά:
400 γραμμάρια κονσέρβα γάλα καρύδας
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να στερεοποιηθεί.
Κάθε 30 λεπτά, βγάζετε το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάτε με ένα πιρούνι για να σπάσετε τους κρυστάλλους πάγου.
Μόλις το μείγμα έχει παγώσει αρκετά, προσθέστε την τριμμένη καρύδα και ανακατέψτε καλά.
Επιστρέψτε το μείγμα στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες, ή μέχρι να σφίξει τελείως.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στο παγωτό σας, όπως τρούφα σοκολάτας, κομματάκια φρούτων ή ξηρούς καρπούς.
Για πιο κρεμώδες παγωτό, μπορείτε να χτυπήσετε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός πριν το βάλετε στην κατάψυξη.
Φροντίστε να ανακατεύετε το μείγμα συχνά κατά τη διάρκεια της κατάψυξης για να αποφύγετε τον σχηματισμό κρυστάλλων πάγου.
Αυτό το παγωτό μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες.
Πηγή Φωτογραφιών: istock
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine