Γρήγορο και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών
Μια πανεύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε ένα πιάτο εστιατορίου με γεύση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα! Οι πιο νόστιμες και εύκολες ταλιατέλες με μανιτάρια είναι είναι συνταγή του Πέτρου Συρίγου
Υλικά:
500 γρ. ταλιατελες
250 γρ λευκά μανιτάρια
200 γρ. μπέικον
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
400 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.τ.σ βούτυρο
30 ml ξερό λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις Ταλιατελες σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο απ ότι αναγράφει η συσκευασία.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
Όταν ανέβει η θερμοκρασία προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Μετά όταν το μπέικον ξεροτηγανιστεί και βγάλει το λίπος του, προσθέτουμε τα μανιτάρι (μικρά άσπρα κομμένα στα 4).
Όταν τα μανιτάρια απορροφήσουν όλα τα υγρά τους τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να καεί το αλκοόλ.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και 100 γρ από την παρμεζάνα.
Όταν η σάλτσα δέσει προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος ενσωματώνουμε τις ταλιατελες και σε χαμηλή φωτιά τις ανακατεύαμε για να καλυφθούν ολοκληρωτικά με την κρεμώδη σάλτσα.
Σερβίρουμε με τις ταλιατελες ρολαρτσμενες στο κέντρο του πιάτου και από πάνω βάζουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια και το μπέικον, πασπαλίζουμε με μια οριζόντια γραμμή με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο, εδώ
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine