Εύκολη λύση και νόστιμο αποτέλεσμα με την συνταγή για την «τεμπελόπιτα»

Η συγκεκριμένη συνταγή «βγάζει» 8 με 10 κομμάτια. Ιδανική για όσους δεν έχουν χρόνο ή διάθεση για πιο περίπλοκες τεχνικές, για αυτό ονομάζεται και τεμπελόπιτα.
Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις στην κουζίνα για να την φτιάξετε αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τα βήματα της εκτέλεσης.

Υλικά:

1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

10 φέτες ζαμπόν σε καρέ

200 γρ. γραβιέρα σε καρέ

150 γρ. κασέρι σε καρέ

8 αβγά

1/2 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. αλεύρι ΓΟΧ

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εύκολη λύση και νόστιμο αποτέλεσμα με την συνταγή για την «τεμπελόπιτα»
Εύκολη λύση και νόστιμο αποτέλεσμα με την συνταγή για την «τεμπελόπιτα»

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τα κρεμμυδάκια, να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν.

Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα τυριά, το ζαμπόν και τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, να σχηματιστεί ένας αραιός χυλός.

Τον αδειάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου, να φουσκώσει η πίτα και να ροδίσει.

Αν «αρπάξει» απότομα, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί σε βάθος. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ