Συνταγή: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο διάσημο ιταλικό γλυκό.
Ένας υπέροχος συνδυασμός μπισκότου βουτηγμένου σε καφέ εσπρέσο και βελούδινης αρωματικής κρέμας πασπαλισμένης με κακάο, το τιραμισού είναι το τέλειο επιδόρπιο για ένα ξεχωριστό δείπνο.
Υλικά:
5 αυγά χωρισμένα
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. εσπρέσο
20 μπισκότα σαβαγιάρ
500 γραμ. μασκαρπόνε
1 φλιτζ. κακάο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, για 4΄-5΄ να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρένγκα και τα ενώνουμε με την κρέμα, διπλώνοντας απαλά με σπάτουλα. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στον καφέ να μαλακώσουν και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε παραλληλόγραμμη φόρμα ή πιρέξ.
Από πάνω, απλώνουμε τη μισή κρέμα, στρώνοντας με σπάτουλα, να είναι η επιφάνεια λεία. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και τελειώνουμε με κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να δέσει το γλυκό.
Photo credits: istock
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine