Πεντανόστιμη Βασιλόπιτα με βελούδινη κρέμα τυριού που θα δώσει άλλη διάσταση στην βραδιά της Πρωτοχρονιάς!

Υλικά:

Για τα κέικ

230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. ζάχαρη

6 ασπράδια από μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

280 ml γάλα

60 ml ηλιέλαιο

Για την γέμιση και την επικάλυψη

600 γρ. τυρί κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος light

1 κουτ. γλυκού κρεμόριο (θα το βρείτε στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)

2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

Επιπλέον υλικά

Καβουρδισμένα φλέικς αμυγδάλων

Σιρόπι καραμέλας

Συνταγή: Βασιλόπιτα αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα τυριού από τη Ντίνα Νικολάου
Συνταγή: Βασιλόπιτα αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα τυριού από τη Ντίνα Νικολάου

Εκτέλεση:

Για τις βάσεις

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά δύο φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ρίχνω σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια υπόλευκη, αφράτη κρέμα.

Προσθέτω ένα ένα τα ασπράδια, συνεχίζοντας το χτύπημα περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξω το επόμενο.

Αφού ενσωματωθούν πλήρως τα ασπράδια, χαμηλώνω την ταχύτητα και ρίχνω σε 3 δόσεις τα στερεά και τα υγρά υλικά. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά μοιράζω το μείγμα στις δύο φόρμες.

Ψήνω στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα για 10 λεπτά.

Αναποδογυρίζω τα κέικ και ενώ ακόμη είναι ζεστά τα τυλίγω με μεβράνη και τα βάζω στο ψυγείο.

Για την τυρόκρεμα

Βάζω την κρέμα γάλακτος, το κρεμόριο και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα με υφή γιαουρτιού.

Βάζω το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα αμυγδάλου σε ένα μεγάλο μπολ και το αφρατεύω με το σύρμα. Προσθέτω την χτυπημένη κρέμα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.

Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να συναρμολογήσω την βασιλόπιτα.

Συναρμολόγηση

Βάζω το πρώτο παντεσπάνι μέσα σε ένα τσέρκι και απλώνω σχεδόν τη μισή τυρόκρεμα.

Σκορπίζω λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σκεπάζω με το δεύτερο παντεσπάνι.

Καλύπτω όλη τη βασιλόπιτα με όση τυρόκρεμα έχει απομείνει και στολίζω με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.

Περισσότερες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου θα βρείτε ΕΔΩ

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ