Οι μακαρονάδες και γενικότερα τα ζυμαρικά είναι μια εύκολη και νόστιμη λύση για το καθημερινό τραπέζι. Αυτή είναι μια συνταγή που προσφέρεται να την «επιστρατεύσετε» ακόμα και την τελευταία στιγμή, αφού σε 15 λεπτά είναι έτοιμη για κατανάλωση
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ βίδες ζυμαρικά
Αλάτι
2 χωριάτικα καπνιστά μοσχαρίσια λουκάνικα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδου
4 ντοματίνια
1 μέτριο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
1 κτγ πάπρικα γλυκιά
Ρίγανη
180 γρ τυρί φέτα
300 γρ νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
Μαιντανό
Ημίσκληρο καπνιστό τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύοντάς το για 1-2 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό .
Ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά , τις σκελίδες σκόρδου και τις προσθέτουμε και κείνες.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Κόβουμε σε ροδέλες τα χωριάτικα λουκάνικα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Κόβουμε σε φέτες 4 μικρές ντομάτες ή ντοματίνια και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Προσθέτουμε από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε την πάπρικα και την ρίγανη.
Ρίχνουμε το τυρί φέτα ανακατεύουμε και μόλις χυλώσει προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ημίσκληρο καπνιστό τυρί.
Πηγή: live-kitchen.gr
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine