Τα πιο εύκολα, λαχταριστά και γρήγορα muffins με βατόμουρα από την αγαπημένη Ελληνίδα σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Υλικά
- 200 γραμ. βούτυρο
- 300 γραμ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμ. δωμ.
- 1½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 70 γραμ. γάλα
- 350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 130 γραμ. φρέσκα βατόμουρα
Τα πιο εύκολα muffins με βατόμουρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Για τα muffins με βατόμουρα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5-6΄μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού, το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να απορροφηθούν τα υλικά. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα σιλικόνης, ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Ρίχνουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε απαλά. Ετοιμάζουμε τις φόρμες για τα muffins και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ.
Βάζουμε τις φόρμες στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 24-30΄. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο argiro.gr
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine