Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης σας προτείνει να φτιάξετε αυτά τα μοσχομυριστά, αφράτα και ιδιαίτερα νόστιμα ρολάκια βουτύρου.

#tsoulotip: 1. Ενώνουμε καλα τις άκρες όταν τυλίγουμε τα ρολάκια, για να μην ανοίξουν κατα το ψησιμο. 2. Το γάλα που θα προσθέσουμε στη μαγιά, δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστο, για να μην την κάψει.

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη

100 ml γάλα χλιαρό

100 γρ. ζάχαρη, άχνη

80 γρ. λιωμένο βούτυρο

7 γρ. μαγιά ξερή

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

3 μεσαία αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την γέμιση

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. ζάχαρη άχνη + έξτρα για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Για την ζύμη: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.  Αφήνουμε την μαγιά να ενεργοποιηθεί, για 5 λεπτά.

2 Προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο, μέχρι να δημιουργήσουμε μία λεία ζύμη. Αφαιρούμε το μπολ από τον κάδο του μίξερ και τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ.

3 Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, για 2 ώρες.

4 Για την γέμιση: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.

5 Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την μεταφέρουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο σχήμα, 40×50 εκ. Το τοποθετούμε, ώστε η μεγαλύτερη πλευρά κοιτάει προς τα εμάς και αλείφουμε τη ζύμη με την γέμιση.

6 Κόβουμε τη ζύμη σε 10 ίσιες λωρίδες και ρολάρουμε την κάθε λωρίδα, ώστε να δημιουργήσουμε 10 ρολάκια.

7 Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, 35×27 εκ. αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να φουσκώσουν τα ρολάκια.

8 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

9 Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.

10 Σερβίρουμε τα ρολάκια βουτύρου, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ