Η ταραμοσαλάτα είναι ένα από τα φαγητά της Σαρακοστής που κατέχουν σημαντική θέση στο τραπέζι της Καραθάς Δευτέρας, μαζί με τη λαγάνα.
Εάν θέλετε να φτιάξετε ταραμοσαλάτα, εμείς σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά που θέλει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. λευκός ταραμάς
1/2 λευκό κρεμμύδι
100 ml χυμός λεμόνι
120 γρ. ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού (μουλιασμένο και στραγγισμένο καλά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ κόβουμε το κρεμμύδι μας, προσθέτουμε τον ταραμά μας και το μισό ελαιόλαδό μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός.
Προσθέτουμε το ψωμί, το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι και χτυπάμε.
Πριν το σερβίρετε δοκιμάστε για να δείτε εάν σας αρέσει η ποσότητα λεμονιού. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα και χτυπήστε ελαφρά. Εάν σας φαίνεται ξινό ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε λίγο με το χέρι.
Σερβίρετε σε μπολ.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine