Την Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε κόκκινα αβγά σύμφωνα με το έθιμο.
Για να πετύχετε όμορφα κόκκινα αβγά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
- Μην χρησιμοποιήσετε φρέσκα αβγά γιατί δεν θα ξεφλουδίζουν εύκολα. Προτιμήστε αυγά 7 ημερών.
- Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καθαρίστε τα με ένα νωπό πανάκι για τυχόν βρωμιές.
- Τσεκάρετε εάν έχουν ρωγμές ή εξωγκώματα.
- Τοποθετήστε τα αβγά σε μια κατσαρόλα (μια στρώση) και καλύψτε με νερό
- Βράστε τα 12 λεπτά εάν είναι μέτριου μεγέθους
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν
- Ακολουθήστε σωστά τις οδηγίες της βαφής
- Χρησιμοποιήστε γάντια γιατί η βαφή βγαίνει δύσκολα από τα χέρια
- Αφού βάλετε τα αβγά στη βαφή και τα αφήσετε να στεγνώσουν, βάλε σε ένα χαρτάκι λάδι και γυαλίστετα.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ, ΠΑΣΧΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ