Υλικά συνταγής
200 γρ. (1 συσκευασία) Σαβαγιάρ (Savoiardi)
2 φλ. τσαγιού έτοιμος καφές (espresso ή άλλος δυνατός στιγμιαίος καφές σε σκόνη επιλογής σας) σε θερμοκρασία δωματίου [] 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 220 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% κρύα 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού [*]
ψιλοκομμένα φουντούκια για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνετε τον καφέ επιλογής σας και τον αφήνετε στην άκρη να κρυώνει μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει, ομογενοποιηθεί το μείγμα και έχετε μια αρκετά σφιχτή κρέμα.
Παίρνετε ένα βαθύ ορθογώνιο σκεύος που να χωράει 7 σαβαγιάρ κάθετα και 2 οριζόντια, δείτε το βίντεο (αν έχετε ρηχό σκεύος θα τοποθετήσετε περισσότερα στη βάση).
Βουτάτε το κάθε σαβαγιάρ στον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα, για να μη μουλιάσουν και διαλυθούν, και τα απλώνετε στη βάση του ταψιού, σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους.
Από πάνω ρίχνετε την μισή κρέμα τυριού και την απλώνετε ομοιόμορφα. Ζεσταίνετε την πραλίνα φουντουκιού στο φούρνο μικροκυμάτων, για λίγα δευτερόλεπτα, για να γίνει πιο ρευστή και στη συνέχεια, με μια σπάτουλα ρίχνετε τη μισή πάνω από την κρέμα.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με στρώσεις μουλιασμένων στον καφέ σαβαγιάρ, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα τυριού και τέλος από πάνω ρίχνετε την υπόλοιπη μισή πραλίνα.
Διακοσμείτε το τιραμισού σας με ψιλοκομμένα φουντούκια και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: syntages.gr