Είναι ένα εύκολο γλυκό αφού δεν χρειάζεται ψήσιμο! Μετά από πολλές δοκιμές στο συγκεκριμένο επιδόρπιο, ο Πέτρος Συρίγος κατέληξε σε αυτή τη συνταγή για cheesecake.
Με μαρμελάδα φράουλα και υπέροχη υφή, το cheesecake θα μπει στη λίστα με τις αγαπημένες σας γλυκές προτάσεις.
Υλικά
- 800 γραμμ. τυρί κρέμα
- 250 γραμμ. ξινομυζήθρα μαλακή
- 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πακέτο μπισκότα
- 120 γραμμ. βούτυρο
- 6 φύλλα ζελατίνης
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Μαρμελάδα φράουλας
Διαδικασία
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε φουρνάκι μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε σε παγωμένο νερό τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη μυζήθρα και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Προσέχουμε να μη ζεσταθεί πολύ και φουσκώσει γιατί θα χυθεί. Όταν λιώσει τελείως η ζάχαρη, παίρνουμε τις ζελατίνες από το νερό και στραγγίζουμε με τα χέρια μας να φύγει τελείως το νερό και τις ρίχνουμε στο μείγμα με την κρέμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα με την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε μία ταρτιέρα απλώνουμε το μπισκότο για βάση και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ. Βάζουμε στο ψυγείο για πάνω από 3 ώρες. Σερβίρουμε σε κομμάτια ή ακόμα και σαν τούρτα με μαρμελάδα!
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine