Το καλύτερο μιλφέιγ θα το βρεις σε αυτή την συνταγή και θα το φτιάξεις μέσα σε 10 λεπτά.
Συστατικά για το κλασικό και εύκολο μιλφέιγ
- 3 πακέτα γαλέτα (cream crackers)
- 1200 ml γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 40 γρ αλεύρι
- 40 γρ κόρν φλάουρ
- 6 κρόκοι αυγών
- 70 γρ βούτυρο παγωμένο
Για την σαντιγί
- 600 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 3 κτς ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
- Γαλέτα τριμμένη (cream crackers)
- Ζάχαρη άχνη
Η συνταγή για το κλασικό και εύκολο μιλφέιγ
Για την κρέμα
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
- Στη συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα
- Στο τέλος όταν δέσει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο στην άκρη.
- Σε ένα τετράγωνο πυρέξ που έχουμε ή ταψί στρώνουμε μια στρώση από γαλετες.
- Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά όχι να την ρίξουμε με δύναμη γιατί θα μας χαλάσει το σχέδιο στις γαλέτες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση με γαλέτες (cream crackers).
- Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την σαντιγί.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε και τις 2 κτς ζάχαρη άχνη, την απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση με γαλέτες που κάναμε.
- Τέλος τρίβουμε γαλέτες από πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.
Πηγή: https://petros-syrigos.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΜΙΛΦΕΙΓ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ