Φτιάξτε πανεύκολα και σε μόλις 5 λεπτά ατομικά σοκολατοπιτάκια!
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
240 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. τυρί κρέμα
Για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
1-2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε σε 12 ίσα μέρη.Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε από μια κουταλιά τυρί κρέμα και ένα κομμάτι κουβερτούρα στο κάθε κομμάτι της σφολιάτας.
Διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα και τις πιέζουμε μεταξύ τους για να κολλήσουν, δημιουργώντας ένα μπαλάκι.
Μεταφέρουμε τα πιτάκια στο ταψί με την ένωση να ακουμπάει κάτω.
Προαιρετικά, αλείφουμε τα πιτάκια με κρόκο και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: akispretetzikis.gr