Υλικά:

325 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. τσουρέκι

20 γρ. κονιάκ

50 γρ. γάλα πλήρες

20 γρ. μέλι

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη

30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

150 γρ. τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα 200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1-1 1⁄2 λεπτό, μέχρι να λιώσει.

Θρυμματίζουμε το τσουρέκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ τη λιωμένη κουβερτούρα, το κονιάκ, το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κάρδαμο, τα καρύδια, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να δέσει το μείγμα.

Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 35 τρουφάκια 20 γρ. το καθένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Κόβουμε τα 125 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1-1 1⁄2 λεπτό, μέχρι να λιώσει.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βουτάμε τα τρουφάκια μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, τα αφαιρούμε, και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με την πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.

Σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ