Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και ήδη αρκετοί έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το τραπέζι.

Εκτός από τα κρεατικά θα υπάρχουν κι άλλα συνοδευτικά, όπου σε αυτά θα πρέπει να δώσουμε προσοχή ειδικά όσοι κάνουν διατροφή. Προκειμένου να μην ξεφύγετε από τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώσετε, εμείς σας προτείνουμε δυο light συνταγές εύκολες και νόστιμες που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι και θα ταιριάξουν απόλυτα με τα κρεατικά σας.

Μοτσαρελοκροκέτες

ΥΛΙΚΑ

1/3 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ βούτυρο ανάλατο
1 κ. γ αλάτι
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αβγό
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 πρέζα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
1/2 κ. γ ρίγανη
1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για μαρινάρισμα
1 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
200 γραμμάρια τυρί mozzarella
4 φλιτζάνια ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις το μείγμα πάρει την υφή ζύμης, απομακρύνουμε από το μάτι την κατσαρόλα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει (όχι πολύ). Προσθέτουμε το αυγό, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι και με μία σπάτουλα, ανακατεύουμε προσεκτικά, για να δημιουργηθεί συμπαγής ζύμη.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα.
Ταυτόχρονα σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύουμε και ζεσταίνουμε τη σάλτσα για μαρινάρισμα, το βαλσάμικο και τη ρίγανη για περίπου 10 λεπτά.

Αναμειγνύουμε τη σάλτσα, τη ζύμη και τη mozzarella σε ένα μεγάλο μπολ.
Δημιουργούμε μικρές μπαλίτσες.

Σε ένα τηγάνι με καμένο ηλιέλαιο, αρχίζουμε να τηγανίζουμε τις μπαλίτσες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις τοποθετούμε σε ένα χαρτί, για να απορροφηθεί το λάδι.

Πατάτες με μυρωδικά στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλες πατάτες
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.γ πάπρικα
1 κ. γ ρίγανη
1/4 κ. γ αλάτι
12 κ. σ τυρί τριμμένο με λίγα λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις χαράζουμε κάθετα, (όχι μέχρι κάτω).

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη και το αλάτι.
Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες, έτσι ώστε να εισχωρήσει στα σημεία που τις έχουμε χαράξει.

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε προσεκτικά τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, φροντίζοντας μετά το πρώτο τέταρτο να ψεκάσουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ