Η τυρόπιτα μπορεί να είναι η αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων, αλλά κάποιοι σκέφτονται τις θερμίδες της γι’ αυτό και την αποφεύγουν.
Εμείς, σας έχουμε μια συνταγή για light τυρόπιτα, η οποία απαιτεί λίγα υλικά και είναι έτοιμη μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Αυτή την τυρόπιτα μπορείς να την απολαύσεις χωρίς ενοχές.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. γάλα 1,5%
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 φλ. νερό
1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. τυρί φέτα ελαφριά (μπορείτε να βάλετε ανθότυρο ανάλατο)
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το νερό και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε τα υλικά μας. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι όπου το έχουμε αλείψει με λάδι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
Βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα στην τυρόπιτά. Εάν το βγάλετε στεγνό σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγάλετε το ταψί με την τυρόπιτα από τον φούρνο.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε σε κομμάτια.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine