Τσαλακωτή τυρόπιτα με σόδα σαν πατσαβουρόπιτα με φέτα. Αυτή η «πλισέ» τυρόπιτα με σόδα γίνεται πολύ αφράτη. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει την ωραιότερη συνταγή κι εσείς δεν έχετε παρά να την φτιάξετε σήμερα κιόλας.
Είναι η καλύτερη ιδέα για σνακ στο σχολείο, για lunch box στο σπίτι, αλλά και για ένα εύκολο γεύμα στο σπίτι!
Yλικά
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
1 φλιτζ. γάλα
1 τεμάχιο σόδα (αναψυκτικό 330 ml)
3 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. ανθότυρο
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διαδικασία
Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία. Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Το πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ. Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου). Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.
Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα. Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα. Χτυπάμε τα αβγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.
Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μείγμα. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 45 λεπτά.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine