Τα τυρόψωμα είναι αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων καθώς συνδυάζουν ευκολία και νοστιμιά. Με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας μπορούμε να τα παρασκευάσουμε σε μόλις δέκα λεπτά και να τα απολαύσουμε με την παρέα μας ή ως ένα γρήγορο γεύμα στη δουλειά.
Υλικά
- 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ γιαούρτι
- 100 γρ νερό
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 κτγ αλάτι
- 200 γρ τυρί φέτα
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για το πασπάλισμα
- Μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλάτι , το μπέικιν, το αλεύρι γ.ο.χ , το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 9 κομμάτια των 100 γραμμαρίων.
- Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη τις πίτες , χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Τις φτιάχνουμε όλες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε μέλι και οι πιτούλες με το τυρί είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ