Παραμονή Πρωτοχρονιάς, απόψε, και στο εορταστικό τραπέζι πρωταγωνιστεί η βασιλόπιτα. Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή για εγγυημένο αποτέλεσμα.
Αφράτη, νόστιμη, γεμάτη γεύσεις και αρώματα, η βασιλόπιτα αυτή θα σας θυμίσει αρκετά κέικ και θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά – Βασιλόπιτα
- 650 γρ. βούτυρο
- 580 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- 7 αβγά
- 120 γραμμ. γάλα
- 1 γραμμ. μαστίχα σε σκόνη
- 10 γραμμ. μαχλέπι σε σκόνη
- 900 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 15 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
- Άχνη για πασπάλισμα
- 1 βανιλίνη σκόνη
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διαδικασία
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά, για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό πορτοκάλι. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα, το μαχλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Συνεχίζοντας το χτύπημα στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι σε 2 ή 3 δόσεις. Αν χρειαστεί το βγάζουμε από το μίξερ και το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, γιατί δεν θέλει πολύ χτύπημα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό 34 εκ. και βάζουμε το μείγμα από τον κάδο εκεί. Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο, αν έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί!
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine