Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει αυτά τα πεντανόστιμα και υγιεινά vegan sandwich. Σάντουιτς γεμάτα λαχταριστά λαχανικά, που έχουν ετοιμαστεί με τον πιό νόστιμο τρόπο.
#tsoulotip: Κόβουμε τα λαχανικά το ίδιο μέγεθος, για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
2 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. σόγια
2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
3 πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 καρότο μεγάλο, τριμμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
80 γρ. ελιές σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
8 ψωμάκια ψωμί ολικής, για σάντουιτς
Για το σερβίρισμα
2 ντομάτες, κομμένες στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες
3 φύλλα iceberg, ψιλοκομμένα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τη σόγια, τη ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη και την πάπρικα. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
3 Έπειτα, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου, προσθέτουμε τα λαχανικά και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν.
4 Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
5 Μόλις μαλακώσουν, αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
6 Τέλος, κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση, οριζοντίως και γεμίζουμε όπως επιθυμούμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com και κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash