Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια ιδιαίτερη παραλλαγή των αγαπημένων σε όλους pancakes. Pancakes με καραμελωμένη μπανάνα, vegetarian και πεντανόστιμα. Η τέλεια γλυκιά επιλογή για πρωινό, brunch και όχι μόνο.

#tsoulotip: Αν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε τη μπανάνα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 3 λεπτά ώστε να καραμελώσει με τη ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη pancakes:

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

6 γρ. μαγειρική σόδα

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

260 ml γάλα, πλήρες

4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 μέτρια αυγά

Για τις καραμελωμένες μπανάνες:

2 μπανάνες, κομμένες στη μέση

4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Για την καραμέλα βουτύρου:

80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

25  γρ. βούτυρο , παγωμένο

1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα:

100 γρ. μπισκότο, τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη pancakes:

1 Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.

2 Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ , το γάλα και τη ζάχαρη.

3 Αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

4 Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.

5 Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας το βρέχουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού. Παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

6 Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσει.

7 Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

8 Για την καραμέλα βουτύρου: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και σιγά σιγά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει καραμέλα.

9 Αφού γίνει μία σκούρα καραμέλα, προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά, μέχρι να πήξει.

10 Στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την καραμέλα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.

11 Για τις καραμελωμένες μπανάνες: Ρίχνουμε πάνω από την κάθε μπανάνα 1 κουταλιά ζάχαρη και την καίμε με ένα φλόγιστρο, μέχρι να γίνει καραμέλα.

12 Απλώνουμε στον πάτο ενός πιάτου σερβιρίσματος καραμέλα, από πάνω στοιβάζουμε τα pancakes, ξαναβάζουμε καραμέλα, καλύπτουμε με τις καραμελωμένες μπανάνες, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ