Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ήρθε να μας τρελάνει με έναν συνδυασμό που σκοτώνει. Εσείς ξέρατε πως το γλυκό τιραμισού μπορεί να γίνει pancakes; Και όμως! Πεντανόστιμα pancakes τιραμισού, κατάλληλα για πρωινό ή και γλυκό σνακ.

#tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε κρέμα τυρί αντί για μασκαρπόνε.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

260 ml γάλα, πλήρες

6 γρ. μαγειρική σόδα

4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 μέτρια αυγά

Για την κρέμα τιραμισού:

200 γρ. μασκαρπόνε

50 γρ. άχνη ζάχαρη

20 ml καφέ εσπρέσσο

Για το γαρνίρισμα:

Κακάο

Δοκιμάστε τα πιο λαχταριστά pancakes τιραμισού

pancakes

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ , το γάλα και τη ζάχαρη.

Αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.

Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

Για την κρέμα: Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα την ρίχνουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Βάζουμε σε ένα πιάτο ένα από τα pancakes, από πάνω λίγο κρέμα, ξανά ένα pancake, πάλι κρέμα, ξανά pancake από πάνω και πάλι κρέμα.

Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ