Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
35 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα σε σκόνη [*]
100 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση:
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
400 τυρί μασκαρπόνε
Για γαρνίρισμα:
½ φλ. τσαγιού (60 γρ.) χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο τους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με διάμετρο βάσης 23 εκ.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε multi τα όρεο σε ψίχουλα, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως και έχετε ένα μείγμα υγρό σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και το στρώνετε ισομερώς ,στη βάση και τα τοιχώματά της, πιέζοντάς το ισομερώς με τα χέρια σας.
Τοποθετείτε τη βάση στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λ μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει και στη συνέχεια τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. Την αφαιρείτε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την πραλίνα φουντουκιού, το μαλακό τυρί μασκαρπόνε και 1 πρέζα αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα σοκολατένιο, αφράτο μείγμα.
Για τη διακόσμηση: Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη, κρύα πλέον, μπισκοτένια βάση και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια το γαρνίρετε με τα φουντούκια και σερβίρετε. Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο, καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη, έως και 1 εβδομάδα (αν και δεν πρόκειται να μείνει τόσο πολύ διότι θα την έχετε ήδη φάει).