Αν είσαι «μακαρονάς» αλλά προσέχεις όσο μπορείς τη διατροφή σου, σίγουρα θα θες να φτιάξεις την πιο αυθεντική, Ιταλική καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος.

Ελαφριά, θρεπτική και χορταστική ενώ είναι από τα γεύματα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. 

Συστατικά
1 πακέτο σπαγγέτι
4 αυγά (μόνο τους κρόκους)
200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
200 γρ. τυρί pecorino τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
60 ml λευκό κρασί, κατά προτίμηση ξηρό
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

Για αρχή, βάζεις τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και τα αφήνεις να βράσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζεις την πανσέτα και την τηγανίζεις σε χαμηλή φωτιά για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τους κρόκους με το κρασί και χτυπάς καλά με το σύρμα ενώ σταδιακά, προσθέτεις πέντε κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
Στη συνέχεια, προσθέτεις στο μπολ την πανσέτα και το τυρί και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
Σουρώνεις τα μακαρόνια, τα ρίχνεις ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτεις το μίγμα που έχεις στο μπολ.
Ανακατεύεις πολύ καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά με μια πιρούνα ώστε να ψηθούν και οι κρόκοι.
Σε περίπτωση που “στεγνώσει” η καρμπονάρα προσθέτεις λίγο ακόμη νερό από τα μακαρόνια
Τέλος, σερβίρεις την καρμπονάρα και στολίζεις με λίγο μαϊντανό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ