Η βιώσιμη γαστρονομία τονίζει τη σημασία των πρακτικών προμήθειας, παραγωγής και κατανάλωσης που ωφελούν τόσο το περιβάλλον όσο και την κοινωνία. Η Lidl Κύπρου, μέσω των πρωτοβουλιών της, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του κινήματος, φέρνοντας την επανάσταση στη τοπική γαστρονομία ενσωματώνοντας βιώσιμες πρακτικές με τη χρήση ντόπιων προϊόντων.

Η Lidl Κύπρου γιόρτασε πρόσφατα την επιτυχή ολοκλήρωση του 4ου Διαγωνισμού Βιώσιμης Γαστρονομίας. Πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2024 (Διεθνή Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας), στο Lidl Food Academy υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Η εκδήλωση παρουσίασε τα μαγειρικά ταλέντα νέων επαγγελματιών από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το American College, το City Unity College, το KES College και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ).

Ο διαγωνισμός προκάλεσε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μενού που -όχι μόνο υπερείχαν στη γεύση- αλλά και τηρούσαν τις αρχές βιωσιμότητας. Αυτές οι αρχές περιλάμβαναν τη χρήση τοπικών και εποχιακών συστατικών και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας. Η ομάδα του American College βγήκε νικήτρια, με την καινοτόμο προσέγγισή της στη βιώσιμη μαγειρική.

Εντοπιότητα και Γαστρονομία

Μία από τις βασικές πτυχές της βιώσιμης γαστρονομίας της Lidl Κύπρου είναι η έμφαση στα τοπικά συστατικά. Με την προτίμηση της τοπικής αγοράς, η Lidl Κύπρου υποστηρίζει την τοπική οικονομία και μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα που σχετίζεται με τη μεταφορά συστατικών από μακριά. Ο διαγωνισμός ανέδειξε πώς η χρήση τοπικών προϊόντων μπορεί να ενισχύσει τη βιωσιμότητα και να προσφέρει γευστικές δημιουργίες. Αυτός ο συνδυασμός τοπικών προϊόντων και καινοτομίας είναι κεντρικός στη γαστρονομική φιλοσοφία της Lidl Κύπρου.

Ο διαγωνισμός χρησίμευσε επίσης ως πλατφόρμα για την προώθηση βιώσιμων συνταγών και συμβουλών μαγειρικής. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τεχνικές όπως η ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων, η χρήση βιολογικών προϊόντων και η χρήση ενεργειακά αποδοτικών μεθόδων μαγειρέματος. Αυτές οι πρακτικές -όχι μόνο συμβάλλουν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα- αλλά διασφαλίζουν επίσης ότι τα πιάτα που παρασκευάζονται είναι υγιεινά και θρεπτικά.

Η Lidl Κύπρου συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα μέσω των πρωτοβουλιών της, αποδεικνύοντας ότι η βιώσιμη γαστρονομία είναι εφικτή και απαραίτητη για την υγεία του πλανήτη μας και των μελλοντικών γενεών. Η Lidl Κύπρου πρωτοπορεί στην προώθηση της βιώσιμης γαστρονομίας, δίνοντας έμφαση στα τοπικά υλικά και τις παραδοσιακές συνταγές δημιουργώντας νέα δεδομένα για την τοπική, κυπριακή κουζίνα και ενθαρρύνοντας έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

.

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου στις ιστοσελίδες: team.lidl.com.cy corporate.lidl.com.cy και lidlfoodacademy.com.cy

Βρείτε επίσης τη Lidl Κύπρου σε όλα τα social media: Facebook, Instagram, X / Twitter, YouTube και LinkedIn

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ