Τα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού είναι πολύ πλούσια σε θερμίδες, σε λίπος αλλά και σε πρωτεΐνες. Συγκεκριμένα μόνο 90 γραμμάτια φλαούνας- ποσότητα ίση με μια παλάμη του χεριού- αντιστοιχεί σε 474 θερμίδες.
H διατροφολόγος Ελένη Αντρέου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Alpha Ενημέρωση” και έδωσε απλές συμβουλές για το πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τις περιττά κιλά του Πάσχα.
- Αποφυγή κόκκινου κρέατος από την διατροφή μας, ώστε το συκώτι να ξαναμπεί στους σωστούς ρυθμούς. Αντί κόκκινο κρέας όπως αρνί μπορούμε να καταναλώσουμε κοτόπουλο.
- Καλό είναι να στραφούμε σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως είναι τα όσπρια.
- Μείωση του το αλατιού καθώς η υπερβολική του χρήση προκαλεί κατακράτηση υγρών και φούσκωμα
- Κατανάλωση περισσότερου νερού. Περίπου 6-8 ποτήρια νερό
- Σωματική άσκηση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ TIPS, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ