Με αυτά τα λόγια θα περιέγραφε κανείς την παγκοσμίου φήμης, αμερικάνικη επωνυμία Wolfgang’s Steakhouse by Wolfgang Zwiener στη Λεμεσό, που αποτελεί σήμερα ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της Κύπρου. Πέραν του χώρου και της ανθρωποκεντρικής εξυπηρέτησης που μαγνητίζουν τους επισκέπτες, η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση στην ιδιότητα του “Steakhouse” εντυπωσιάζουν τους λάτρεις του είδους.

Ο θρυλικός ιδρυτής της αμερικανικής αλυσίδας Wolfgang Zwiener έχοντας εμπειρία δεκαετιών στο χώρο της εστίασης δημιούργησε μια ισχυρή ταυτότητα σερβίροντας μοναδικής ποιότητας βοδινό κρέας και αποκτώντας έτσι σημαντική παρουσία σε 15 περίπου διαφορετικές χώρες με 24 επιτυχημένα εστιατόρια που φέρουν το όνομα του.

 

Αυτό που χαρακτηρίζει τα ιδιαίτερα πιάτα του Wolfgang’s, είναι το άριστης ποιότητας φρέσκο βοδινό κρέας USDA Prime Black Angus, το οποίο έρχεται κατευθείαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και διακρίνεται για την εξαιρετική του γεύση και υφή. Το συγκεκριμένο βοδινό κρέας περνά από διάφορα στάδια αυστηρού ελέγχου. Η κορυφαία βαθμολογία είναι πιστοποιημένη ως «Prime» και σερβίρετε αποκλειστικά στο Wolfgang’s Steakhouse.

 

Η επεξεργασία του συγκεκριμένου κρέατος χαρακτηρίζεται ως «ένα τελετουργικό από τα χέρια ενός τεχνίτη». Τα υψηλής ποιότητας κομμάτια βοδινού κρέατος τοποθετούνται σε ειδικά αεριζόμενα ράφια όπου στεγνώνουν για 28 ημέρες. Μετά την διαδικασία της «στεγνής γήρανσης» κα με κάθε παραγγελία, το κρέας ψήνεται στη σχάρα σε υψηλή ένταση και σερβίρεται σε καυτό πιάτο. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται η γευστικότητα της ζουμερής μπριζόλας που «λιώνει στο στόμα» και συνδυάζεται μοναδικά με την τέλεια καραμελωμένη κρούστα.

Επίσης, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλα τα κρέατα που χρησιμοποιούνται είναι 100% οργανικά και δεν γίνεται χρήση ορμονών ούτε αντιβιοτικών ενώ, τα κρέατα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη και χρησιμοποιούνται πάντοτε φρέσκα.

Το δημοφιλέστερο πιάτο που φέρει την υπογραφή του Wolfgang’s Steakhouse και έχει την πρώτη θέση στο μενού του εστιατορίου, δεν είναι άλλο από το Porterhouse for two, three or four, το οποίο είναι ένας συνδυασμός του New York Strip και του φιλέτου βοδινού.

Τα πιάτα αυτά σε συνδυασμό με τα «smoked cocktails» που σερβίρονται στο μπαρ του εστιατορίου κάνουν το Wolfgang’s Steakhouse να ξεχωρίζει. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ενώ η επιτυχία των κοκτέιλ απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και γνώσεις από το άτομο που τα φτιάχνει. Το ‘Old Fashioned’ κοκτέιλ είναι αυτό που χαρακτηρίζει και αναδεικνύει  την ταυτότητα του συγκεκριμένου εστιατορίου.

Δικαιωματικά λοιπόν, το Wolfgang’s Steakhouse είναι υποψήφιο στην κατηγορία Check In Special Award «The Steak houses» στα βραβεία Cyprus Eating Awards 2020, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει τα βραβεία «Wine Spectator Restaurant Award of Excellence 2021» και «Wine Spectator Restaurant Award of Excellence 2020» λόγω της εξαιρετικής κάβας κρασιών που διαθέτει.

Το Wolfgang’s Steakhouse βρίσκεται στην Λεωφόρο Αμαθούντος 6, Μουταγιακκα 4531, Λεμεσό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: (+357) 7000 45 15, (+357) 25 944 004, Email: [email protected]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ