Σήμερα το απόγευμα, στις 17.35, φτάνουν στην Αθήνα ο πρίγκιπας Καρόλος και η Δούκισσας της Κορνουάλης, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τους εορτασμούς για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, στις 18.15 το απόγευμα, και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του, θα επισκεφτούν την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη και θα απολαύσουν από κοντά την έκθεση η «Το 1821 στη ζωγραφική. Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της».
Τα έργα της έκθεσης προέρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές συλλογές της, με ζωγραφική του 19ου αιώνα. Όλοι οι πίνακες της έκθεσης είναι εμβληματικά έργα τα οποία οι δημιουργοί τους τα εμπνεύστηκαν από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων.
Συνοπτικά το πρόγραμμα για τις σημερινές εκδηλώσεις
17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
18.15: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.
19.05: Άφιξη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Φλορένς Παρλί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
20:30 Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.
Το μενού του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο
Το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου απόψε το βράδυ, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογράφει ο βραβευμένος σεφ με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel, το μενού θα βασίζεται στο ψάρι και θα περιλαμβάνει προϊόντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η πεσκανδρίτσα από την Εύβοια , το λάδι Καλαμάτας και η μαστίχα χίου.
Το κυρίως πιάτο δεν είναι άλλο από φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης. Στο τραπέζι θα υπάρχουν εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και άφθονος καφές.