Λατρεύει τη μαγειρική και δεν έχει κρύψει, κατά το παρελθόν, το πόσο αγαπά να μπαίνει στην κουζίνα. Η πριγκίπισσα Κέιτ θέλει να επιμελείται το τι τρώνε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα μικρά παιδιά τους, πρίγκιπας Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπας Λούις. Ειδικά τώρα, που δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο, η πριγκίπισσα δίνει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στα τρόφιμα που καταναλώνει στο σπίτι με την οικογένειά της.
Η καθηγήτρια Ramia Mokbel, σύμβουλος δερματολόγος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον καρκίνο του δέρματος και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, αποκαλύπτει ότι οι ασθενείς πρέπει να διατηρούν μια καλά ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, υδατάνθρακες και λίπη για την αναδόμηση και την αντιστάθμιση της βλάβης που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία.
Ο καθηγητής Mokbel εξηγεί: «Κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, συνιστάται στους ασθενείς να αποφεύγουν τα περισσότερα συμπληρώματα, εκτός από τη βιταμίνη D3. Η κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ναυτίας, μια κοινή παρενέργεια της θεραπείας. Μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας, η εστίαση σε μια μεσογειακή διατροφή είναι ευεργετική. Αυτό περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, αντιοξειδωτικά και υγιή ακόρεστα λίπη όπως τα ωμέγα 3, ενώ μειώνει την κατανάλωση ζωικών λιπών, υδατανθράκων και επεξεργασμένων τροφών».
Η μητέρα των τριών παιδιών είναι γνωστό ότι είναι μεγάλη θαυμάστρια των smoothies για πρωινό, όπως η κουνιάδα της Μέγκαν Μαρκλ.
Η πριγκίπισσα Κέιτ φέρεται να ξεκινά τη μέρα της με έναν πράσινο χυμό. Σύμφωνα με το MailOnline, αναμειγνύει έναν συνδυασμό από κατσαρό λάχανο, σπιρουλίνα (είδος φυκιών), matcha (φύλλα πράσινου τσαγιού), σπανάκι, ρομάιν, φύλλα κόλιανδρου και βατόμουρα για ένα υγιεινό πρωινό ρόφημα.
Η Κέιτ δεν είναι χορτοφάγος, αλλά πηγές αποκάλυψαν ότι της αρέσει κυρίως να τρώει πιάτα χωρίς κρέας για μεσημεριανό γεύμα. Κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας της και του Γουίλιαμ στην Ινδία, ο σεφ Raghu Deora, ο οποίος είχε αναλάβει να δημιουργήσει πιάτα για το βασιλικό ζεύγος κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο παλάτι Ταζ Μαχάλ, αποκάλυψε ότι σέρβιρε ένα μεσημεριανό γεύμα με κεμπάπ λαχανικών και κάρυ φακών για το ζευγάρι.
Άλλα πιάτα, αγαπημένα της Κέιτ, λέγεται ότι είναι οι σαλάτες με καρπούζι, τα ταμπουλέ, το σεβίτσε και το γκασπάτσο, σύμφωνα με ένα άρθρο της Daily Mail του 2014.
Η Πριγκίπισσα τρώει παρόμοια βραδινά γεύματα με πολλούς από τους κοινούς θνητούς: ψητά, ζυμαρικά. Όταν ήταν επτά μηνών έγκυος στον πρίγκιπα Τζορτζ, η πριγκίπισσα Κέιτ απόλαυσε ένα σπιτικό πιάτο λαχανικών που μαγειρεύτηκε από ένα ζευγάρι με καταγωγή από την Ινδία ονόματι Chan και Hash Shingadia, που διατηρούσε ένα κατάστημα κοντά στην πόλη της στο Berkshire.
Τα ζυμαρικά είναι επίσης αγαπημένα στο σπίτι της Ουαλίας και ένα τόσο φιλικό για τα παιδιά πιάτο. Ο κόσμος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Δημοτικό Σχολείο Λεβάντας: «Μας έλεγε πόσο αγαπούν τα παιδιά της τη μαγειρική και πώς της μαγειρεύουν. Έφτιαξαν ζυμαρικά. Ένας ανακατεύει το αλεύρι, ένας βάζει το γάλα και το βούτυρο. Και φτιάχνουν σαλάτες και άλλα».
Η πριγκίπισσα Κέιτ, τέλος, είναι γνωστό ότι προτιμά υγιεινά σνακ όπως ωμά φρούτα και λαχανικά αλλά και γκότζι μπέρι.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine