Βασίλισσα Όλγα: Η ζωή της ήταν γεμάτη ανατροπές

Έφτασε στην Αθήνα σε ηλικία 16 χρόνων μετά το γάμο της με τον Γεώργιο, τον Οκτώβριο του 1867, που μόλις είχε γίνει βασιλιάς.

Ο Γεώργιος ήταν ο πρίγκιπας Γουλιέλμος της Δανίας που μόλις ανέλαβε βασιλιάς της Ελλάδος άλλαξε το όνομα του σε  Γεώργιος Α, ενώ η βασίλισσα Όλγα ήταν η Μεγάλη Δούκισσα  Όλγα Κονσταντίνοβα.

βασίλισσα Όλγα
Στην οικογενειακή φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά: Πρίγκιπας Χριστόφορος της Ελλάδας, Βασίλισσα Όλγα, Πρίγκιπας Γεώργιος, Βασιλιάς Γεώργιος. Πίσω, από αριστερά προς τα δεξιά:, η Βασίλισσα Σοφία, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας, η Πριγκίπισσα Μαρία της Ελλάδας και ο Μεγάλος Δούκας Γεώργιος Μιχαήλοβιτς της Ρωσίας. Πηγή: Αρχείο

Ήταν τόσο μικρή όταν ήρθε στην Ελλάδα που μαζί της είχε πάρει τις κούκλες της. Εκτός από τις κούκλες, η βασίλισσα Όλγα έφερε από τη Ρωσία μια μοναδική συλλογή από σμαράγδια.

Τιάρα, περιδέραια, καρφίτσες που κάποια πέρασαν από γενιά σε γενιά στην Ελληνική βασιλική οικογένεια . Κάποια πέρασαν σε άλλους βασιλικούς οίκους ενώ κάποια πουλήθηκαν και αγνοείται η τύχη τους.

Σύμφωνα με όσα γράφει στο instagram ο λογαριασμός greekroyal.jewels, μια από τις τιάρες της πουλήθηκαν.

Ο λογαριασμός δημοσιεύει έξι σπάνιες φωτογραφίες στις οποίες εξιστορεί την τύχη της διαμαντένιας τιάρα της βασίλισσας Όλγας και του διαμαντένιου κολιέ.

Στη λεζάντα που συνοδεύει τις φωτογραφίες γράφει:

«Διαμαντένια και τιρκουάζ τιάρα και κολιέ της Βασίλισσας Όλγας.

Η πριγκίπισσα Françoise της Ορλεάνης (1902-1953) έγινε μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας μετά τον γάμο της στο Παλέρμο το 1929 με τον Πρίγκιπα Χριστόφορο της Ελλάδας και της Δανίας.

Την ίδια χρονιά τραβήχτηκαν τα επίσημα πορτρέτα της με την πριγκίπισσα να φορά τα κοσμήματα που είχε κληρονομήσει ο σύζυγός της μετά τον θάνατο της βασίλισσας Όλγας το 1926 στη Ρώμη.

Αυτά περιελάμβαναν μια τυρκουάζ τιάρα και ένα κολιέ που κατασκευάστηκαν ως αντίγραφο μιας αυθεντικής τιάρας τιάρας (εικόνα 4) που ήταν μέρος των κοσμημάτων Romanov που κατασχέθηκαν από τους Μπολσεβίκους κατά την επανάσταση του 1917.

Εκτός από τα πορτρέτα που τραβήχτηκαν το 1929, η πριγκίπισσα Christopher δεν φωτογραφήθηκε να φοράει τα κοσμήματα σε καμία άλλη περίσταση.

Το 1938 παρευρέθηκε στην προγαμήλια χοροεσπερίδα του ανιψιού της διαδόχου της Ελλάδας Παύλου στην Αθήνα φορώντας μια άλλη τιάρα (εικ. 5).

Αυτή ήταν πιθανώς η τιάρα Savoy – Aosta, την οποία δανείστηκε από την αδερφή της, Άννα της Ορλεάνης, Δούκισσα της Αόστα, σύζυγο του πρίγκιπα Amedeo (εικ. 6).

Και ενώ η τιάρα Savoy-Aosta τα κατάφερε με τα χρόνια και σήμερα φοριέται από μια Βελγίδα πριγκίπισσα, η τιάρα της βασίλισσας Όλγας πουλήθηκε δυστυχώς.»

Κεντρική Φωτογραφία: instagram / royalsofgreece

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ