Στην Ισπανία και ειδικότερα στην Μαδρίτη γευμάτισε χθες (Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου) η πριγκίπισσα Αλεξία όπου συναντήθηκε με όλη την ισπανική βασιλική οικογένεια με αφορμή τα 60α γενέθλια της Ινφάντα Έλενα, αδερφή του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος.
Η Ινφάντα Έλενα κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν ολόκληρη την ισπανική βασιλική οικογένεια για το εορταστικό μεσημεριανό γεύμα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ανάμεσα στους 18 καλεσμένους, το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας Φελίπε και Λετίθια, ο Χουάν Κάρλος, η βασίλισσα Σοφία, η πριγκίπισσας Ειρήνη, αδερφής της βασίλισσας Σοφίας, η πριγκίπισσα Αλεξία της Ελλάδας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η πιο αξιοσημείωτη απουσία ήταν αυτή της πριγκίπισσας Λεονόρ η οποία αυτή την περίοδο περνάει στρατιωτική εκπαιδευση στο χιονοδρομικό κέντρο Astún.
Οι καλεσμένοι γεύτηκαν εκλεκτά πιάτα που ετοίμασε ο σεφ του Pabu Coco Montes, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στο Le Cordon Bleu (στη Μαδρίτη και το Παρίσι), στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Έχει εργαστεί σε κουζίνες εστιατορίων στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη πριν φτάσει η ώρα να στήσει στήσει τον δικό του χώρο στη Μαδρίτη, με βάση την φιλοσοφία του που θέλει απόλυτο σεβασμό στο προϊόν και τις συνταγές.
Οι συνταγές που φτιάχνουν στο Pabú βασίζονται στην μικροεποχικότητα (επιλέγουν το προϊόν όταν βρίσκεται στην κορύφωση της σεζόν) και έτσι τα πιάτα αλλάζουν πολύ συχνά κατά την διάρκεια του χρόνου. Υπάρχουν πιάτα που προσφέρονται μόνο 2 εβδομάδες τον χρόνο.
Όλα φτιάχνονται στο εστιατόριο και δεν μπαίνει τίποτα τυποποιημένο στις κουζίνες του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το εστιατόριο εξυπηρετεί το μέγιστο 30 άτομα αφού φιλοσοφία του ιδιοκτήτη είναι οι πελάτες να απολαμβάνουν το φαγητό σε ένα ήσυχο περιβάλλον όπου θα προσομοιάζει στο σπίτι τους.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ισπανικού Τύπου ανάμεσα σε αυτά που έφαγαν οι καλεσμένοι ήταν ζαμπόν Ιβηρικής, πιατέλα τυριών, γαύρος μαριναρισμένος, τάκος σολομού, γκουακαμόλε σούπα κολοκύθας, ριζότο θαλασσινών και κόκορα σε τοπική συνταγή. Όσοι δεν ήθελαν να φάνε κρέας, πήραν ψάρια.
Σύμφωνα με ισπανικά site που κάνουν κρατήσεις σε εστιατόρια οι τιμές στο Pabú διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα €150 το άτομο
Φωτογραφίες: instagram/ casarealdeespana
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine