Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
200 ml γάλα
2 κ.τ.σ λικέρ πικραμύγδαλο


Για την κρέμα:
900 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
30 γρ αλεύρι
30 γρ κόρν φλάουρ
5 κρόκοι αυγών
70 γρ βούτυρο παγωμένο

Για την σαντιγί:
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ ζάχαρη άχνη
Βανίλια


Βάζουμε ολα τα υλικά εκτός απο το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλα να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά και με ενα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Τέλος βάζουμε το βούτυρο σε κυβάκια παγωμένο στην ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε.
ευκολη τουρτα αμυγδαλου με σαβαγιαρ


Βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στο γάλα με το λικέρ και στρώνουμε σε μια φόρμα αποσπώμενη στρογγυλή στην βάση μπισκότα. Από πάνω βάζουμε την κρέμα και στη συνέχεια άλλη μια στρώση μπισκότα. Έπειτα την υπόλοιπη κρέμα. Έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Στη συνέχεια χτυπάμε τη και την προσθέτουμε στο γλυκό, γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Πηγή: https://petros-syrigos.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ