Το καλοκαίρι είναι ταυτόσημο με τα παγωτά κι αυτές οι 5 συνταγές είναι οι καλύτερες που θα βρείτε για να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα με τα χεράκια σας!

Παγωτό σάντουιτς με soft cookies σοκολάτας

Υλικά:

Για το παγωτό βανίλια
1 λοβός βανίλιας
300 ml γάλα €
300 ml κρέμα γάλακτος €
100 γρ. ζάχαρη καστανή €
4 κρόκοι αβγών

παγωτά
Μπορείτε να φτιάξετε τα σάντουιτς με μπισκότα της αρεσκείας σας και σπιτικό παγωτό βανίλια ή να ψήσετε δικά σας μπισκότα με τη συνταγή που ακολουθεί.

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε το παγωτό, αφαιρούμε τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας με τη μύτη του μαχαιριού και τα βάζουμε, μαζί με τον ίδιο το λοβό, σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και στη συνέχεια τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε για λίγα λεπτά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ξαναβάζουμε το μείγμα της βανίλιας στο μάτι και λίγο πριν πάρει βράση, το ρίχνουμε, περνώντας το μέσα από σουρωτήρι, πάνω στους κρόκους.

Ανακατεύουμε καλά με αβγοδάρτη για να μην κόψουν τα αβγά.

Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 10΄ περίπου, ώσπου να αρχίσει να δένει.

Στη συνέχεια, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το αδειάζουμε σε μπολ που προηγουμένως έχουμε βάλει στην κατάψυξη. Ανά 2-3 ώρες το ανακατεύουμε για να μην κάνει κρυστάλλους.

Μοιράζουμε παγωτό βανίλια ανάμεσα σε 2 μπισκότα σοκολάτας, τα τυλίγουμε σε σταγόνες κουβερτούρα και… απολαμβάνουμε!

Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα μπισκότα ή, εναλλακτικά, να φτιάξουμε τα δικά μας ως εξής:

Bάζουμε σε ένα μπολ 100 γρ. καστανή ζάχαρη, 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με τα χέρια για 3΄-4΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, τυλιγμένο σε μεμβράνη για μισή ώρα να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στη λαμαρίνα σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15΄-20΄ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γρανίτα ξυλάκι ροδάκινο και μάνγκο

Υλικά:

2 ροδάκινα κομμένα σε κομμάτια
1 φλ. μάνγκο κομμένο σε κομμάτια
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Η επιλογή ενός ώριμου, γλυκού μάνγκο κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση του συγκεκριμένου παγωτού.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη για 30΄.

Μόλις αρχίσουν να βγάζουν τα ροδάκινα τα υγρά τους, τα πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι να λιώσουν και μεταφέρουμε τον πολτό στο multi.

Προσθέτουμε το μάνγκο και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά, να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό.

Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για παγωτό ξυλάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Σε μερικές ώρες θα είναι έτοιμα!

Γρανίτες με γεύση καρπούζι-lime

Υλικά:

1/2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. ψίχα καρπουζιού
Χυμός από 5 limes

To απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού σε μια δροσιστική γρανίτα, με το lime να ενισχύει τη γεύση.

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη ζάχαρη με 1/2 φλ. νερό σε κατσαρόλα κι ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά, να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3΄.

Στη συνέχεια απομακρύνουμε απ’ τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ κι αφού κρυώσει, το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄ τουλάχιστον.

Βγάζουμε τα κουκούτσια απ’ το καρπούζι και το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το κρύο ζαχαρόνερο και το χυμό των limes και τα χτυπάμε όλα μαζί να λιώσουν και να ενωθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα στα ειδικά φορμάκια για γρανίτες και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Μόλις κρυώσει αρκετά, μπήγουμε στο κέντρο ξυλάκια και ξαναπαγώνουμε.

    Ξυλάκια γιαούρτι-γκρέιπφρουτ

    Υλικά:

    600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    5 κ.σ. μέλι
    2 φλ. χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ
    1/2 φλ. ζάχαρη
    1 ροζ γκρέιπφρουτ κομμένο σε κομμάτια

    Πέρα από την πολύ ιδιαίτερη γεύση του, αυτό το παγωτό έχει και εκπληκτική εμφάνιση.

    Εκτέλεση:

    Πλένουμε το γκρέιπφρουτ, αφαιρούμε τη φλούδα και το λευκό μέρος και βάζουμε μόνο τη ψίχα, κομμένη σε κομμάτια, σε μικρή, αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό γκρέιπφρουτ, 2 κ.σ. μέλι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

    Ανακατεύουμε να λιώσουν η ζάχαρη το μέλι και σιγοβράζουμε για 10΄ περίπου, να δέσει το σιρόπι και να λιώσουν τα κομμάτια του φρούτου. Αν θέλουμε, τα πολτοποιούμε με τη ράβδο, αλλιώς τα πιέζουμε με το κουτάλι.

    Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι με το υπόλοιπο μέλι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σιρόπι με το λιωμένο γκρέιπφρουτ κι ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, να κάνει το μείγμα «νερά».

    Το μοιράζουμε στις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι ή το βάζουμε σε ανοξείδωτο, σκεπασμένο μπολ στην κατάψυξη. Κάθε 30΄ με 1 ώρα ανακατεύουμε με πιρούνι για να μην κρυσταλλώσει το παγωτό.

      Παγωτό γιαούρτι με μέντα και κομμάτια σοκολάτας

      Υλικά:

      1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
      1 ½ φλ. γάλα
      1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
      1 κ.σ. λικέρ μέντα
      2 κ.σ. ζάχαρη
      1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
      Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

      Ο συνδυασμός σοκολάτας και μέντας είναι υπέροχος και αυτή είναι η πιο δροσιστική εκδοχή του.

      Εκτέλεση:

      Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα, το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το λικέρ μέντα. Τα χτυπάμε καλά κι αν θέλουμε, προσθέτουμε μία σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσουμε το παγωτό μας.

      Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

      Μοιράζουμε το παγωτό στις ειδικές θήκες για ξυλάκια. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει. Ξεφορμάρουμε κι απολαμβάνουμε!

      Photo credits: Istock

        Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

        ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

        Ακολουθήστε το HELLO σε και !
        ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ