Η συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη μπορεί να σας χαρίσει γρήγορα ένα γλυκό για τις δύσκολες μέρες και νύχτες που δεν θέλετε να αγοράσετε κάτι έτοιμο

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό, μεσαίο

1 βανιλίνη

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

320 γρ. αλέυρι

100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

3-4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Συνταγή: Ιδανικό γλυκό με σοκολάτα για τις λιγούρες της τελευταίας στιγμής
Συνταγή: Ιδανικό γλυκό με σοκολάτα για τις λιγούρες της τελευταίας στιγμής

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το αυγό στο μπολ και ανακατέυουμε καλά με μία μαρίζ.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη, τη μαγειρική σόδα και το αλέυρι στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Απλώνουμε τη μισή ζύμη σε τσέρκι 20 εκ. και την πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας ώστε να είναι ομοιόμορφη.

Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι την πραλίνα φουντουκιού.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 25′.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ