Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι πάντα πιο γιορτινό με ιδιαίτερες γεύσεις που με τη σειρά τους μας βάζουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και γεμίζουν το σπίτι μας με ωραίες μυρωδιές. Μαμαδίστικες αλλά και gourmet συνταγές έρχονται να καταπλήξουν τους καλεσμένους μας.
Η συνταγή για χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα είναι μια πολύ δημοφιλής συνταγή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και ενδείκνυται για τις ημέρες των γιορτών. Είναι εύκολη και πολύ γευστική με πλούσια υφή και ωραία, ζεστά αρώματα.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε και εσείς χοιρινό με δαμάσκηνα. Εύκολη και γρήγορη με υλικά που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας.
Συνταγή για το χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα
- 3 κομμάτι/ια ψαρονέφρι (περίπου 1 κιλό)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλων. δεντρολίβανο
- 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 10 βερίκοκα αποξηραμένα
- 1/4 φλ. μπαλσάμικο
- 1½ φλ. μαυροδάφνη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πρώτα ζεσταίνουμε την μαυροδάφνη σε μικρή κατσαρόλα και την αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκκα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά στο ζεστό κρασί.
Κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν) το ψαρονέφρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Ροδίζουμε το ψαρονέφρι για 2΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη μαυροδάφνη.
Σιγοβράζουμε 10΄ έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά να γλασάρει (να κάνει χοντρές φουσκάλες), να γίνει σαν σιρόπι η σάλτσα.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο argiro.gr
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine